Könyvelő Budapest

és vonzáskörzete területén

Számít-e, hogy a könyvelő Budapest, illetve vonzáskörzetében helyezkedik-e el, vagy sem?

A kérdés összetett. A könyvelő elhelyezkedése nem feltétlenül mérvadó, azonban érdemes mérlegelni az alábbi szempontokat:

  • Ha a könyvelés Budapest területén történik, az feltételezi azt is, hogy a főváros jobb infrastruktúrája miatt a könyvelő Budapesten esetlegesen magasabb szintű képzésekre juthat el.

  • Természetesen az elsődleges szempont a könyvelési szolgáltatást igénybevevő szervezet elhelyezkedése is lehet, azonban az e-számlák, stb. megjelenésével ennek jelentősége csökken, és egy távoli igénybevevőnek egy jelentősebb ár/érték arány javulásért másodlagos szemponttá válhat, hogy a könyvelő Budapest területén helyezkedik el, vagy hozzá közel.

  • Amennyiben a szervezet a fővárosban található, úgy kevésbé releváns, hogy a könyvelő Budapest melyik részén helyezkedik el, hiszen a találkozás gyakorisága a legtöbb esetben nem napi, hanem havi rendszerességű.

  • A bevallások, stb. elkészítése szempontjából szintén nem számít, hogy a könyvelő Budapest vagy más város szakemberei között található, hiszen ez ma már egyetlen központi elektronikus rendszerbe történik.

A fentiek alapján elmondható, hogy a cég elhelyezkedésétől függetlenül egyre kevésbé számítanak a távolságok, és hogy a könyvelés Budapesten vagy vidéken történik.

A könyvelő megbízását célszerű elsősorban a minőséghez kötni, mert hosszútávon ez sokkal rentábilisabb lehet, hiszen bár egy utazással megtakaríthat némi időt egy vállalkozó, azonban egy bírság, vagy a felesleges egyeztetések, utólagos pontosítások esetén egy másikkal ezt el is veszítheti.

Célszerű lehet a könyvelő kiválasztását a fenti, távolabbi perspektívából is megvizsgálni.